Визирська громада

Одеська область, Одеський район

До Визирської громади завітали журналісти з різних областей України

Дата: 04.09.2020 19:21
Кількість переглядів: 652

Визирську громаду відвідали журналісти з усієї України. В рамках престуру «Одеська область – досвід реформ», який організував Харківський пресклуб, до ОТГ приїхали представники 4 влади з Харкова, Кривого Рогу, Полтави, Саврані, Житомира, Любашівки, Тернополя, смт Ширяєво, Великої Лепетихи (Херсонська область), Горностаївки (Херсонська область), Сум та Одеси. Перша локація – група терміналів «ТІС». Журналісти під час екскурсії на власні очі побачили, що таке приватний порт та як він функціонує, ознайомилися з потужностями підприємства, його терміналами та особливостями. І, звичайно, зробили фото на пам'ять біля Робота ТІС -1КБ – символу підприємства. Зазначимо, що автором ідеї встановлення такої металевої скульптури був Андрій Ставніцер, а скульптором – Олександр Мілов.

Фото без опису

Фото без описуДалі – знайомство з громадою та сільськогосподарськими підприємствами. Журналісти відвідали екоферму «Ластівка» та галерею «Світлиця», де познайомилися з власницею – Козьміною Оленою Вадимівною. Зустріч видалася цікавою та змістовною, адже всі із задоволенням послухали про історію створення сімейної справи, як на фермі з’явилася стайня «Шевальє» та як функціонує бізнес в сучасних умовах. Пані Олена люб’язно провела екскурсію по «Ластівці» та розповіла про кожну локацію.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуНаступна зупинка – центральна площа у Визирці. Тут журналістів зустрічав Зразковий духовий оркестр «Визирські сурми» у ротонді, яка була збудована спеціально для оркестру. Гості зізналися, що так їх ще ніхто не зустрічав. А після фото біля фонтану – будинок культури, де делегацію зустрічав народний колектив «Визирчанка».

Фото без описуПісля цього – імпровізована пресконференція за участі голови Визирської сільської ради Валерія Стоілакі. Журналістів цікавило все: від проблем з утворенням ОТГ – до безкоштовного вивезення сміття. Очільник громади відповів на всі запитання та поділився планами на майбутнє, які вже найближчим часом будуть втілені у життя. Стосується це спортивного комплексу у Визирці, будівництва КНС, пішохідного мосту через балку та будівництво парку культури та дозвілля. Окрім того, журналісти не оминули питання медичної та освітянської галузей. А для того, аби відповісти на ці питання, престур вирушив до Першотравневого НВК.

Фото без описуУ навчальному закладі гостей зустріли директор Тетяна Казак та завуч Наталія Кириченко і – медична сестра з інфрачервоним термометром, адже карантин ніхто не скасовував. Враховуючи те, що гості приїхали вже після навчального процесу, то у супроводі керівництва школи делегація, через запасний вхід до школи,  відвідала ХАБ «Простосвіт». Це – освітянська перлинка громади, адже тут є все: курси «для тих, кому за», підготовка до ЗНО, «розвивашки» для малечі та багато чого іншого. Журналістам сподобалося, що для таких освітніх потреб мешканців села було відведено так багато місця та закуплено все необхідне обладнання.

Останньою локацією, куди приїхав престур, став Першотравневий будинок культури. Зустрічав гостей народний колектив «Джерело». І знову ж таки, журналістам перше, що впало в очі – яскраві українські костюми. Зайшовши у приміщення будинку культури гості були вражені, що глядацька зала дуже велика. Журналістам розповіли, що цьогоріч будівля зазнала кардинальних змін здебільшого ззовні, на черзі – внутрішні ремонтні роботи.

Загальні враження від престуру як у гостей, так і у представників Визирської сільської ради – позитивні та насичені. Журналісти пообіцяли, що обов’язково приїдуть ще, але вже на гостину, а не у справах. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь