Визирська громада

Одеська область, Одеський район

До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту

Дата: 30.09.2020 14:57
Кількість переглядів: 513

29 та 30 вересня - кривава дата на календарі України. 79 років тому в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. За два дні есесівці знищили понад 34 тисячі чоловіків, жінок, дітей. Розстріли єврейського населення тривали до 11 жовтня. Загальна кількість загиблих - більш як 50 тисяч. За роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками науковців, загинуло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «білими воронами». Розстріли в Бабиному Яру тривали аж до визволення Києва у 1943 році.

Фото без описуСьогодні про страшні події свідчать згадки тих, хто зміг вижити. Їхніми розповідями всіяні сторінки книжок. До роковин розстрілів у Бабиному Яру у всіх бібліотеках Визирської громади організовано тематичні виставки. 

Фото без описуФото без описуФото без описуМи повинні пам'ятати до чого призводять людиноненависницькі теорії й більше ніколи не допустити повторення подій. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь