Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

Дата: 15.12.2020 10:46
Кількість переглядів: 7504

Фото без опису

Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальної політики України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебування людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.

З метою привернення уваги жителів району до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми затверджено план заходів проведення в районі акції “16 днів проти насильства”. Мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшити розуміння та обізнаність про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

Упродовж 16 днів, з 25 листопада до 10 грудня, акцентується увага на важливість подолання будь-яких форм насильства у громадській чи приватній сферах, що є порушенням прав людини. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок,

29 листопада – Міжнародний день захисників прав жінок,

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом,

2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства,

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями,

5 грудня – Міжнародний день волонтера,

 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією,

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

   

Насильство в сім’ї - це результат свідомих агресивних дій одного члена сім’ї щодо іншого. Насправді правопорушники втрачають контроль в результаті внутрішнього психічного та психологічного розладу; “причина”, яка провокує насильницьку поведінку, не має великого значення. Щоб не втратити контроль над своїми діями можна просто вийти з кімнати чи квартири, звернутись за допомогою до фахівців, котрі допоможуть тобі “гасити” імпульси агресії шляхом самоконтролю. В разі необхідності можна звернутись до фахівців: Національної гарячої лінії запобігання насильству та захисту прав дитини за телефонами (безкоштовно):

0800 500 335 та 386 з мобільного

Не будьмо байдужими до тих, хто поряд! Спільними діями ми можемо відстояти свої права!!!

 

Розпорядженням голови Одеської обласної державної адміністрації від 23.11.2020 року №8523/од-2020 затверджено план заходів щодо проведення у 2020 році акції «16 днів проти насильства». На виконання п. 2 плану, з метою привернення уваги громадськості до проблем стосовно подолання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, на території Визирської сільської ради було проведено такі заходи, а саме:

 - в усіх закладах освіти було організовано конкурс малюнків «Стоп насильству!»,

- класними керівниками закладів загальної середньої освіти були проведені години спілкування та бесіди з дітьми: «Хай у кожному із нас палає свічка добра»,  «Скажи насиллю – «Ні!», «Посієш вчинок – виросте звичка»,  «Вчинок, відповідальність, наслідок»,  «Змінюй в собі негативне ставлення до інших!»,

-  в закладах дошкільної освіти була проведена інструктивно – методична нарада «Про проведення Акції «16 днів проти насильства» та заняття - тренінг для вихователів «Геть насильство над дітьми», де з’ясували суть поняття насильства, була надана інформація про те, як можна захистити себе, свою гідність і свої права,

- в методичних кабінетах закладів на допомогу вихователям організовані    виставки методичної та довідкової літератури щодо правового виховання дошкільників та попередження жорстокого поводження з дітьми.

- Вихователями закладів створено інформаційні куточки «Ми проти жорстокого поводження з дітьми», де охоплені такі розділи: «Насильство над дітьми в сім’ї», «Насильство над дітьми в дитячому колективі», «Насильство над дітьми в суспільстві».

- З дітьми  сплановані  заняття за освітнім блоком «Свої права ти добре знай, їх шануй та захищай»: «Права людини очима дітей» - вихователі старших груп, «Свої права ти добре знай, їх шануй  та оберігай», «Справа дорослих – захист дитини», «Квітка права» - вихователі середніх груп, «Сім’я, родина - найдорожче, що є в людини» - вихователь логопедичної групи, «Життя людини – найвища цінність» - вихователі молодших груп. Вихователі старших груп зі своїми вихованцями виконали роботи із зображувальної діяльності «Моя родина», «Наші долоньки проти насильства».

- Музичні керівники демонстрували дітям відеоролик «Дітям про Конвенцію ООН про права дитини». Вихователі всіх вікових груп підготували та показали дітям закладу  мультфільми «Дітям про насилля». Вихователі середніх та старших груп виготовили колаж «Щаслива дитина в щасливій родині»,

-  на платформі ZOOM провели з батьками круглий стіл «Як уникнути насильства та захистити своїх дітей».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь