Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ інформація про зміну тарифів на централізоване водопостачання!

Дата: 02.03.2021 15:30
Кількість переглядів: 1037

 

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року №130,  приймаючи до уваги розпорядження Кабінету Міністрів України №623-р від 27.05.2020р. «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Одеської області», у відповідності до якого, серед спроможних територіальних громад визначено й Визирську територіальну громаду до складу якої увійшли Визирська, Любопільська, Першотравнева, Калинівська, Дмитрівська, Кордонська територіальні громади, враховуючи рішення Визирської сільської ради №24/ІІ-VІІІ від 10.12.2020р. «Про початок реорганізації Калинівської, Дмитрівської, Кордонської сільських рад шляхом приєднання до Визирської сільської ради», КП «Визирське джерело» Визирської сільської ради доводить до відома споживачів, що має намір здійснити у березні 2021 році зміну тарифів на централізоване водопостачання.


На даний час для споживачів КП «Визирське джерело» діють тарифи на централізоване водопостачання, встановлені Рішенням Визирської сільської ради № 562/XVIII-VII від 25.06.2020 року «Про затвердження тарифів на послуги з водопостачання, які надає КП «Визирське джерело» Визирської сільської ради», та введені в дію з 01.07.2020 року.
Перегляд тарифів на централізоване водопостачання пов’язано зі змінами чинного законодавства та зміною вартості складових витрат економічно обґрунтованої вартості даних послуг, які формують структуру тарифів.
(Структура тарифів на централізоване водопостачання КП «Визирське джерело» Визирської сільської ради додається).
КП «Визирське джерело»  Визирської сільської ради виконано розрахунок тарифів відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №869 від 01 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та  направлено до органу місцевого самоврядування – Визирської сільської ради заяву з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів.
При формуванні тарифів  було розраховано річний баланс видобутку води з розрахунку планового річного плану у зв’язку Пунктом 7 «Загальні положення» Порядку формування тарифів на централізоване водовідведення та водопостачання, затвердженого постановою КМУ №869 від 01 червня 2011 р. визначено, що у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов'язаних із провадженням ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, з причин, які не залежать від ліцензіата, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, може проводитися перерахування тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення.


На зміну тарифів вплинули в першу чергу наступні чинники:
1. Підвищення ціни на електричну енергію на 0,253 грн/кВт. (9 %) (Відповідно до останнього рахунку фактури , а саме з 2,73 грн/кВт до 2,983 грн/кВт)
Відповідно до даних НКРЕКП прогнозоване зростання ціни на електричну енергію у 2021році заплановано до 10% 

2. Підвищення ціни на воду ТОВ «Інфокс»  на 1,20 грн/куб.м.                       (23 %) (Відповідно до останнього рахунку фактури а саме з 5,292 грн/куб.м. до 6,49 грн./куб.м.)

3. Підвищення ціни на паливо-мастильні матеріали.
Разом з тим, станом на 01.01.2021 року проведена закупівля паливо-мастильних матеріалів, згідно якої встановлені ціни для придбання ПММ у 2021 році, а саме:
•    дизельне паливо – 26,10 грн., в плановому тарифі враховано середню ціну 22,00 грн., тобто фактично ціна збільшилась на 18% (з 22,00 до 26,10);
•    бензин – 25,69 грн., в плановому тарифі враховано середню ціну 22,53 грн,. тобто фактична ціна збільшилась на 14 % (з 22,53 грн. до 25,69.
4. Витрати на оплату праці:
Зростання заробітної плати відбулось за рахунок підвищення у 2021 році мінімальної заробітної плати з урахуванням коефіцієнтів визначених Галузевою угодою та Колективним договором. 
В планових тарифах враховано підвищення прожиткового мінімуму  у 2021 році до 2379,00 грн., та 2481,00 грн., відповідно (проти 2102 грн., та 2197 грн., які діяли на початок 2020 року).
Тобто у 2021році підвищення рівня  прожиткового мінімуму  та ФОП  становитиме відповідно 13 та 12%.
5. Інвестиційна програми.
В планових тарифах відсутній плановий прибуток.


Пунктом 20 Порядку формування тарифів на централізоване водовідведення та водопостачання, затвердженого постановою КМУ №869 від 01 червня 2011 р. до складу тарифів включається плановий прибуток. Плановий прибуток визначається як сума коштів, що перевищує суму повної планової собівартості послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення, і спрямовується на здійснення необхідних інвестицій, погашення основної суми необхідних запозичень та/або інвестування за рахунок власного капіталу в необоротні матеріальні і нематеріальні активи, забезпечення необхідного рівня прибутковості капіталу (нарахування дивідендів), відрахування до резервного капіталу та нарахування податку на прибуток.

Розраховані тарифи на централізоване водопостачання  для всіх споживачів  на території Визирської сільської територіальної громади на 2021 рік становлять:

1.споживачам с. Широке, с. Тилігульське, с. Пшонянове, с. Марянівка,  с. Бутівка, с. Ранжеве, с. Степанівка, с. Порт, с. Нова Вільшанка, с. Міщанка, с. Кінне, с. Зоря Труда,  с. Воронівка, с. Калинівка, с.Кордон, с. Дмитрівка, с. Любопіль, с. Першотравневе -18,21 грн/куб.м. з ПДВ.
2. споживачам с. Визирка (покупна вода), 16,44 грн/куб.м з ПДВ.
Метою перегляду тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг для належного функціонування підприємства.
Тарифи сформовані відповідно до річних планів, економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням ставок податків та зборів, фактичних цін і тарифів на матеріальні, паливно-енергетичні ресурси та послуги.
Встановлення запропонованих тарифів надасть змогу:
1.   забезпечити належну якість та своєчасність надання послуг;
2.   своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства;
3. своєчасно та в повному обсязі проводити розрахунки з відповідними організаціями за виконані роботи та надані послуги;

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення про намір здійснити зміну тарифу.
Адреса надання зауважень та пропозицій:
o    Визирська сільська рада Лиманського району Одеської області (67543, Одеська області Лиманський район с.Визирка вул.Олексія Ставніцера, 56, код ЄДРПОУ: 04378669), електрона адреса: vizirkarada@ukr.net.
o    Комунальне підприємство «Визирське Джерело» Визирської сільської ради Лиманського району Одеської області: 67543, Одеська область, Лиманський район, с. Визирка, вул. Миру, буд. 70 тел.(8-04855) 3-55-35,9-82-78.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь