Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Інфомація про надбавки до пенсії донора

Дата: 26.03.2021 12:34
Кількість переглядів: 1731

За статтею 12 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» донори, які безоплатно здали 40 одноразових максимально допустимих доз крові або 60 одноразових максимально допустимих доз плазми крові, незалежно від часу їхньої здачі, набувають статусу Почесного донора України. Таким особам видається відповідне посвідчення і вручається нагрудний знак «Почесний донор України». Статтею 13 цього Закону передбачено, що до пенсії почесним донорам України встановлюється надбавка в розмірі 10% затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Законом України “Про державний бюджет України на 2021 рік” встановлено розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2021 року – 2189 гривень, з 1 липня – 2294 гривень, з 1 грудня – 2393 гривень.

Тобто, розмір надбавки донорам з 01.01.2021 складає 218,90 грн., з 01.07.2021– 229,40 грн., з 01.12.2021 – 239,30 грн.

Порядок видачі посвідчення і вручення нагрудного знака «Почесний донор України» затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.99 р. № 796.

Відповідно до цього Порядку клопотання про видачу посвідчення і нагрудного знака «Почесний донор України» із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, року народження та адреси донора порушують спеціалізовані установи і заклади переливання крові за місцем набуття донором статусу Почесного донора України.

Посвідчення і нагрудний знак вручаються особисто Почесному донору, а в разі неможливості – довіреній особі.

Для встановлення до пенсії надбавки надаються паспорт, РНОКПП та документи про нагородження нагрудним знаком «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР».

На період карантинних заходів, що впровадженні на території України, щодо недопущення поширення захворюванності на COVID-19 та вбереження себе та свої близьких, надати документи для встановлення надбавки до пенсії, яка передбачена Законом, найбезпечніше та найоперативніше за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду: https://portal.pfu.gov.ua

У разі неможливості скористатися електроними послугами Пенсійного фонду, Ви маєте можливість надати заяву, звернувшись особисто, через законного представника або представника, який діє на підставі виданої йому довіреності до сервісного центру ПФУ, в якому Ви перебуваєте на обліку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь