Визирська громада

Одеська область, Одеський район

EUКраїна угода про спільний авіаційний простір

Дата: 18.10.2021 14:26
Кількість переглядів: 187

Свіжа перемога євроінтеграції: 12 жовтня під час щорічного саміту Україна-ЄС ми підписали з Євросоюзом Угоду про Спільний авіаційний простір (САП).

До «відкритого неба» з ЄС Україна йшла протягом 15 років. Це важливий євроінтеграційний крок, який суттєво покращить якість авіаперельотів. Як для пасажирів, так і для перевізників.

Завдяки САП в Україні почнуть діяти такі самі стандарти авіаперевезень, як в ЄС. Це стосується безпеки польотів, захисту прав споживачів та правил компенсації за затримку чи скасування рейсів. Також це означатиме кінець цінових монополій на національному ринку авіаперевезень. А відтак – зростання конкуренції серед перевізників та нижчі ціни для пасажирів. Наприклад, у ЄС вартість перельоту з однієї країни в іншу може коштувати до 10 євро.

Зміни торкнуться й організації авіаруху. Якщо раніше для здійснення польотів необхідно було проходити складний бюрократичний шлях, що впливав на кількість рейсів, маршрутів, авіаперевізників тощо, то в подальшому ці питання будуть узгоджуватися вже між авіакомпаніями та аеропортами.Зменшення бюрократії дасть перевізникам гнучкість, а споживачам – більший вибір «сезонних» чи просто затребуваних напрямків.

Якщо подивитися на Угоду про спільний авіаційний простір з точки зору українського літака, то відтепер він – такий самий “європеєць”, з такими ж самим правами, як і літаки німецьких, французьких, іспанських чи будь-яких інших авіаліній ЄС. І може літати за будь-якими складними європейськими маршрутами, хоча б одна точка яких знаходиться в Україні. Kharkiv-Rome-Malaga? Так, наприклад!
Водночас, авіаперевізники ЄС зможуть пропонувати пасажирам внутрішні перельоти між містами України.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Доступніше, простіше, якісніше – напевно так найкоротше можна охарактеризувати зміни, які принесе українцям інтеграція до «відкритого неба ЄС». І це ще один великий крок України до Євросоюзу.

????????????????Це – євроінтеграція!

Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції
Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції
Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС
Державна авіаційна служба України

Світлина від Association4U.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь