Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Щодо виплат пенсії та грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 06.04.2022 11:12
Кількість переглядів: 264

          25 березня 2022 року Урядом прийнято постанову № 363, якою визначено деякі питання виплат пенсії та грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

          Актом внесено зміни до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 р. № 1596.

          З урахуванням змін, заява про виплату пенсії може подаватися одержувачем до органу Пенсійного фонду України не лише особисто за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувача в населеному пункті в межах України або через установи уповноваженого банку, а й в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

          Крім того, уточнено норми постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам”.

          Поміж іншого визначено, що виплата (продовження виплати) пенсій та соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, зазначеним в абзаці вісімнадцятому пункту 2 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. №509, (особи, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”) здійснюється у встановленому законодавством порядку.

          Згідно статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія виплачується за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь