Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Мешканці Визирської громади можуть допомогти біженцям!

Дата: 11.04.2022 15:44
Кількість переглядів: 542

Фото без опису

Мешканці Визирської громади під час війни вкотре довели, що відразу приходять на допомогу, якщо ближні цього потребують. Ми допомагаємо армії, нашим славним ЗСУ! Ми плетемо сітки, волонтеримо. Одного заклику достатньо, аби, наприклад, знайти буржуйку. І ось зараз наша допомога потрібна тим українцям, які втікають від жахіть війни. Тим, хто залишив свою домівку, хто зібрав все своє життя у одну чи дві валізки. Тим, кому пощастило вижити... Визирська громада вже прийняла українців з інших регіонів. Сьогодні ж кожен мешканець громади може допомогти переселенцям, надавши їм прихисток у своєму домі, якщо є така можливість. Держава за поселення біженців компенсує це проживання. 
Хто може отримати компенсацію?
Громадяни України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень і безоплатно розміщують в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб. 
Який розмір грошової допомоги від держави?
14.77 грн за одну особу на добу. 
Як отримати компенсацію власнику приміщення?
1. Зареєструвати своє житло на Прихистку або звернутися до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). 
2. Не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я та по-батькові кожної з розміщених осіб та додаючи копії документів, що посвідчують їх особи. 
3. В день припинення розміщення внутрішньопереміщеної особи або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб. 
4. Звернутись до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги. 
5. Виплата здійснюється у безготівковій формі за вказаними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа наступного місяця за умови відсутності заборгованості по комуналці власника житла. 
Звертайтеся до відділу соціального захисту населення Визирської сільської ради, де вам обов'язково допоможуть та нададуть всю необхідну інформацію.

Окремо просимо надати інформацію від тих мешканців, які можуть у себе розмістити біженців (село, кількість людей, яких можете розмістисти) за телефоном (04855)-9-55-35, або ж у відділі соціального захисту населення, або ж старостам! Це дуже допоможе нам у подальшій роботі з переселенцями! 

Разом - до Перемоги! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь