ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ НА ВЕЛИКДЕНЬ, НА ОДЕЩИНІ, В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 23.04.2022 14:37
Кількість переглядів: 229

Шановні одесити і мешканці Одеської області!
Великдень у 2022 році ми відзначатимемо в умовах воєнного стану. А це означає, що потрібно буде дотримуватися правил безпеки і дотримуватися комендантської години.
Одеська обласна військова адміністрації повідомляє, що з метою дотримання безпеки усіх мешканців міста і області, парафіян та духовенства, розпорядженням Начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, час комендантської години, у Великодню ніч, на території Одеси та Одеської області, встановлюється з 23:00 23 квітня до 05:00 24 квітня.
 
ЧИ МОЖНА ВІДВІДУВАТИ ХРАМИ У ВЕЛИКОДНЮ НІЧ НА БОГОСЛУЖІННЯ?
Ні! Традиційні нічні богослужіння у храмах будуть проходити за зачиненими дверима виключно за участі духовенства.
 
У ЯКИЙ ЧАС МОЖНА ВІДВІДУВАТИ ХРАМИ?
Після закінчення комендантської години, починаючи з 5 ранку, але необхідно врахувати час на дорогу до храму не порушуючи комендантську годину.
 
ЯК БУДЕ ЗДІЙСНЮВАТИСЬ ОБРЯД ОСВЯЧЕННЯ ЇЖІ НА ВЕЛИКДЕНЬ?
Обряд освячення їжі, на Великдень в храмах, має здійснюватися також без масового скупчення людей, виключно з дотриманням правил безпеки. Радимо не збиратись в групи навіть якщо ви завітаєте до храмів, мати при собі паспорт, для дітей свідоцтво про народження та з розумінням ставитися до можливих перевірок.
Одеська обласна військова адміністрації рекомендує священнослужителям релігійних парафій міста та області, завершити освячення до 13.00.
 
ЯКЩО ПОВІТРЯНА ТРИВОГА?
Якщо під час богослужінь буде тривога і загроза ракетних ударів, то представники храмів зобов'язані попросити людей перейти в найближчі укриття.
На Великдень буде посилено патрулювання вулиць правоохоронцями та силами Національної гвардії.
Ще раз просимо Вас, шановні одесити та мешканці області, бути обережними, і за можливості, провести свято вдома. Але якщо ви все – таки вирішите відвідати церкву - ретельно продумайте свій шлях і розрахуйте час на дорогу туди та назад.
І нагадуємо, що з 24 квітня й надалі час комендантської години, на території Одеси та Одеської області, встановлюється з 22:00 до 05:00.
Шановні земляки, воїни Збройних Сил України, кожного дня ризикують життями заради вашої безпеки. Не варто нехтувати цією жертвою! Великдень не лише у церкві, а перш за все у наших серцях!
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь