Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ І НАУКИ ОДЕСЬКОЇ ОВА ОЛЕКСАНДР ЛОНЧАК ПРО ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС НА ОДЕЩИНІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 04.05.2022 12:12
Кількість переглядів: 157

 

В Одеській області  відновлено освітній процес у дистанційному форматі у 737 ЗЗСО, 32 закладах ПТО, 37 ФПО та 18 ЗВО. Поступово, там де це дозволяє безпекова ситуація, відновлюють роботу заклади дошкільної освіти. Наразі у 17 дитсадках сформовано 40 чергових груп, в які прийнято понад 450 дітей. Провадять дистанційну освітню діяльність ще 35 закладів дошкільної освіти області. Освітній процес організовано для майже 282 тисяч здобувачів освіти області та 1235 дітей з числа переміщених осіб, батьками яких подано заяви до ЗЗСО області. Наразі в області офіційно зареєстровано 55 000 внутрішньо переміщених осіб, з них 20 000 дітей. Ключовим питанням було забезпечення та організація освітнього процесу, якісна комунікація зі здобувачами освіти, які тимчасово виїхали за кордон. На сьогодні це понад 49 тисяч дітей. Всі вони долучилися до навчання.

НАВЧАЛЬНИЙ РІК НА ОДЕЩИНІ, В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ, ЗАВЕРШИТЬСЯ ДО 31 ТРАВНЯ 2022 РОКУ

Наразі прийнято розпорядження голови Одеської обласної військової адміністрації завершити освітній процес в 2021/2022 навчальному році в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану до 31 травня 2022 року. Зрозуміло, що без урочистостей.

В 2022 РОЦІ СКАСОВАНА ДЕРЖАВНА ПІДСУМКОВА АТЕСТАЦІЯ ДЛЯ УЧНІВ 4,9, 11 КЛАСІВ

Цьогоріч скасована державна підсумкова атестація для учнів 4,9, 11 класів. Разом з цим змінено формат проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Натомість в умовах воєнного стану  запроваджено національний мультипредметний тест. Він буде відбуватися онлайн і міститиме завдання з трьох предметів: української мови, математики та історії України, міститиме по 20 завдань з кожного предмету і триватиме  90 хвилин. Проведення основної сесії заплановано на липень, терміном до 10 днів у 2 зміни  в день – основна сесія, впродовж  двох днів у 2 зміни – додаткова.

ЗАЯВИ ЩОДО ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО 1 КЛАСІВ МОЖНА ПОДАТИ ДО 31 ТРАВНЯ

Необхідно зазначити, що у закладах загальної  середньої освіти області з 26 квітня розпочата робота по прийому дітей до 1 класів. Прийом заяв проходить до 31 травня поточного року відповідно до Порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь