Визирська громада

Одеська область, Одеський район

СЬОГОДНІ ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ НАУКОВО-ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ ПРИ ОДЕСЬКОЇ ОВА

Дата: 03.05.2022 15:17
Кількість переглядів: 123

Сьогодні відбулось засідання обласної науково-експертної ради при Одеської обласній військовій адміністрації.

Відкриваючи нараду Начальник Одеської ОВА Максим Марченко нагадав, що наразі вже затверджена Стратегія розвитку Одеської області на період 2021-2027 роки, яка визначала напрями дій соціально-економічного розвитку регіону.  Однак, повномасштабне військове вторгнення росії завдало потужного удару по всіх ланках економічної системи нашої держави. Саме тому, на разі гостро стоїть питання розробки Стратегії відновлення економіки Одеської області в повоєнний час.

«Сьогодні окупантами нищиться транспортно-логістична, соціальна, інженерна інфраструктура. Знизилося виробництво основних видів продукції, зокрема тієї, що становить основу експортного потенціалу України. Окрім того, заблоковані потужні порти Одещини, а відтак знижується і левова частка зовнішньої торгівлі. Тому вже сьогодні має формуватися стратегія повоєнного економічного розвитку Одеської області, реалізація якої полягатиме у здійсненні комплексної системи заходів, які створять безпечні умови та високу якість життя в неокупованому регіоні в умовах повоєнного часу» – наголосив Максим Марченко.

Заслухавши доповіді та пропозиції членів обласної науково-експертної ради, щодо розробки Стратегії, Начальник Одеської ОВА зазначив, що на сьогодні є декілька важливих напрямів повоєнного відновлення та розбудови.

«Перша за все, основними точками для розвитку Одеської області – є агропромисловий комплекс і транспортно-логістична інфраструктура, адже після розблокування портів не відразу вдасться відновити налагоджені довоєнні взаємовідносини. Необхідно буде шукати нових партнерів, будувати нову логістичну інфраструктуру, забезпечувати належну складську базу. До того ж маємо створювати підприємства повного циклу переробки для випуску продуктів, які наситять внутрішній ринок, та дозволять експортувати продукцію з доданою вартістю» – зазначив Начальник Одеської ОВА.

Не менш важливими на думку Максима Марченка є посилення енергетичної  інфраструктури та систем енергозбереження, розбудова оборонної регіональної промисловості та розвиток малого і середнього підприємництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь