Визирська громада

Одеська область, Одеський район

КУБРАКОВ ТА КВІН ОБГОВОРИЛИ ПАЛИВНУ КРИЗУ І РОЗБЛОКУВАННЯ ПОРТІВ ОДЕСИ

Дата: 16.05.2022 15:26
Кількість переглядів: 142

Повірена у справах США Крістіна Квін зустрілась з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим, обговоривши питання паливної кризи і запобігання кризи продовольства в світі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

«Наше головне завдання – підтримка та розвиток спільних логістичних проєктів, залучення коштів на відновлення українських міст та об’єктів інфраструктури. Сполучені Штати Америки – надійний друг України в боротьбі за вільне майбутнє» — прокоментував Кубраков.

Міністерство інфраструктури повідомило, що сторони обговорили шляхи вирішення паливної кризи, викликаної обстрілами росією енергетичної та транспортної інфраструктури.

Кубраков акцентував увагу на тому, що Міністерство інфраструктури уже домовилося з Польщею про бездозвільний рух перевізників пального, а також в співпраці з США готове надалі працювати над підвищенням ефективності роботи автомобільних та залізничних пунктів пропуску на західних кордонах України.

«Окрім цього, обговорено питання розвитку нових шляхів експорту зерна на зовнішні ринки, де відсутність української аграрної продукції уже створює продовольчу кризу», – інформує міністерство.

В цьому контексті особливу увагу приділено деблокаді портів в Одеському регіоні та залученню ООН до системного вирішення цієї проблеми.

Також сторони обговорили питання санкційної політики щодо росії, зокрема шляхи її посилення та закриття усіх лазівок для їх уникнення.

Раніше повідомлялось, що Україна та Польща домовились про покращення логістичних можливостей на кордоні. За словами Кубракова, сторони домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень і досягли значного прогресу в лібералізації автомобільних перевезень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь