Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ВИЗИРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ЗАСУДЖУЄ ЗБРОЙНУ АГРЕСІЮ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ

Дата: 01.06.2022 10:02
Кількість переглядів: 283

У зв'язку з цілеспрямованою військовою агресією російської федерації проти України, рішенням Визирської сільської ради від 26.05.2022 р. №751/ХХІІ-VІІІ було засуджено збройну агресію російської федерації проти України та підтримано непорушність територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів, державного суверенітету та незалежності України.

Ми, Визирський сільський голова та депутати Визирської сільської ради заявляємо, що російська федерація постійно і системно порушує принципи і норми міжнародного права, які гарантують суверенітет та територіальну цілісність України як незалежної держави, а також міжнародні акти у сфері прав людини.

Починаючи з 2014 року,  росія, всупереч нормам міжнародного права, окупувала АР Крим, м.Севастополь та частину Донецької та Луганської областей України. Це є порушенням імперативних норм міжнародного права та є збройною агресією проти України.

У 2021 році росія почала нарощувати війська на кордоні з Україною та використовувати це як засіб впливу на внутрішню й зовнішню політику України та політику міжнародних організацій щодо України. У грудні 2021 року росія відкрито висловила ультиматум Сполученим Штатам Америки щодо недопущення подальшого розширення НАТО на країни колишнього СРСР, передусім маючи на увазі Україну, і припустила застосування сили у разі незгоди з цього питання.

Міжнародне право забороняє агресію, а суверенітет та територіальна цілісність України забезпечені та гарантовані низкою міжнародних договорів, зокрема Декларацією про принципи міжнародного права щодо дружніх відносин і співробітництва між державами відповідно до Статуту ООН, Заключним актом Наради з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінський акт), Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештський меморандум) та іншими договорами.

Незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції України є правом та суверенним вибором України, закріпленим у Конституції України. Будь-які дії російської федерації, спрямовані на порушення суверенітету та територіальної цілісності України, вчинені у будь-якій формі та з будь-якою ціллю («захист російськомовного населення на сході України», «захист громадян рф», тобто осіб, які отримали паспорти рф як результат примусової паспортизації, «визнання та підтримка» так званих Донецької та Луганської народних республік тощо), є міжнародно-протиправними та мають бути засудженими.

Незважаючи на це, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала широкомасштабне воєнне вторгнення на територію України.

З цього приводу ми рішуче та категорично засуджуємо розпочате російською федерацією воєнне вторгнення в Україну засобами підрозділів збройних сил, важкого наземного озброєння, у тому числі далекобійної артилерії, ракет, морських кораблів та військової авіації як акт чергової збройної агресії проти України на суші, морі та в повітряному просторі України, який продемонстрував повну зневагу до міжнародного права i суверенітету нашої країни.

Це - варварська, нічим не спровокована і віроломна атака на незалежну, мирну та демократичну країну, яку вже засудив весь цивілізований світ, який закликав російську федерацію припинити насилля та вивести свої війська з території України.

Російська воєнна агресія приносить страждання та руйнування, призводить до незліченної кількості жертв серед мирного населення, пошкодження цивільної інфраструктури та культурної спадщини України. Це – військовий злочин проти людства, докази якого бачить весь світ, та який не повинен залишитися безкарним.

Ми повністю підтримуємо постанову Верховної Ради України від 14 квітня 2022 року №2188-IX «Про Заяву Верховної Ради України «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні».

Ми віримо в наші Збройні Сили, територіальну оборону, у силу духу і героїзм українського народу та підтримуємо територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів, державний суверенітет та незалежність України.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь