Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ОДЕСУ ВІДВІДАЛА ДЕРЖАВНИЙ МІНІСТР ФРН З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ ТА ЗМІ КЛАУДІЯ РОТ

Дата: 07.06.2022 16:58
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

В Одесі, з дводенним візитом, перебувала Державний міністр ФРН з питань культури та ЗМІ Клаудія Рот, яка представляє в уряді партію “Союз-90″/Зелені. Вона перша представниця федерального уряду Німеччини, яка побувала в Одесі після початку війни росії проти України.

Фото без опису

«Я певен, що сьогодні, в рамках візиту очолюваної вами делегації до нашого легендарного міста, відбудеться ефективне обговорення можливого розширення співробітництва між Україною та Німеччиною у сферах культури, охорони культурної спадщини та інформаційної політики» – сказав вітаючи Клаудію Рот в Одеській обласній військовій адміністрації Начальник Максим Марченко.

Фото без опису

Перед презентацією унікальних та особливих об’єктів культурної спадщини Одеси, Начальник Одеської ОВА коротко ознайомив Державного міністра ФРН з питань культури та ЗМІ з жахливими наслідками ударів з використанням ракет нанесених російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області.

Фото без опису

В ході візиту делегація відвідала Одеську кіностудію, Одеську обласну філармонію, Одеський національний академічний театр опери та балету, Одеську національну наукову бібліотеку та поклали квіти до першого каменю меморіального комплексу в пам’ять про трагедію масового знищення євреїв у жовтні 1941 року.

Фото без опису

Клаудія Рот раніше вже неодноразово виступала на захист українських митців, які знайшли притулок у Німеччині, а також на підтримку українських культурних установ. За її словами, через війну українські культурні цінності перебувають під загрозою знищення, а разом із ними і культурна спадщина Європи.

«Війна проти культури – це також війна проти демократії. Коли культура знищена, демократія більше не має голосу. Тому говорячи сьогодні про ЮНЕСКО, я обіцяю вам підтримку з боку уряду ФРН заявки Одеси на отримання статусу об’єкта світової культурної спадщини. Від себе додам, що докладу зусиль, аби переконати колег за посадою з інших країн у необхідності надання Одесі цього статусу.

Для нас дуже страшно усвідомлювати, що таке прекрасне місто і такі відкриті люди зараз наражаються на величезну небезпеку через жорстоку війну. І одна справа читати про війну в Україні, а зовсім інша – побачити її на власні очі. Тепер я бачу, що Путін воює проти вашої культури, проти вашої ідентичності» – наголосила Державний міністр ФРН з питань культури та ЗМІ Клаудія Рот.

Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь