Визирська громада

Одеська область, Одеський район

НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОВА ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ КОНСУЛЬТАТИВНОЇ МІСІЇ ЄС

Дата: 21.06.2022 18:16
Кількість переглядів: 173

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу зустрічі з заступником голови Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Фредеріком Весслау.

«Місяць тому Консультативна місія ЄС відновила роботу у Києві і тепер ми плануємо відновити свою роботу і в Одесі» – зазначив Фредерік Весслау.

В розмові з Максимом Марченком він наголосив, що навесні 2022 року країни-члени ЄС доручили Місії нові завдання – надавати підтримку правоохоронним органам у сприянні переміщенні біженців з України до сусідніх країн ЄС та доставці гуманітарної допомоги до України, а також здійснювати підтримку органів системи верховенства права щодо розслідування та переслідування міжнародних злочинів.

«Загарбницька війна росії проти України грубо порушує міжнародне право і призводить до масової загибелі і травмування цивільного населення. росія цілеспрямовано застосовує зброю проти мирних людей і руйнує об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема лікарні, медичні заклади, школи та укриття. То ж ми надаватимемо органам влади України стратегічні рекомендації і забезпечимо організацію навчання фахівців з відповідних питань. Ті, хто вчиняє воєнні злочини, або сприяє їхньому вчиненню, мають бути притягнуті до відповідальності, як того вимагає міжнародне право. Місія забезпечуватиме тісну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом і Євроюстом, а також з державами-членами, які готові надавати безпосередню підтримку Україні в розслідуванні й кримінальному переслідуванні міжнародних злочинів» – додав заступник голови Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Фредерік Весслау.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь