Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Сьогодні Одеську область з робочою поїздкою відвідав Прем’єр –міністр України Денис Шмигаль

Дата: 21.07.2022 17:01
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Глава Уряду разом з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком ознайомився з роботою Ізмаїльського та Ренійського морських торговельних портів.

«Порти Ізмаїл та Рені на Одещині — сьогодні це експортні «ворота» України в європейські країни. За шість місяців цього року вантажообіг через українські порти на річці Дунай зріс у 2,4-5 разів, порівняно з минулим роком. Завдяки звільненню Збройними силами острова Зміїний ми отримали додаткові можливості для експорту та імпорту продукції на цій ділянці» - відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що ще до повномасштабної війни Уряд розробив Стратегію розвитку внутрішнього водного транспорту України до 2031 року. За його словами розвиток річкових портів допоможе розширити експортні можливості для української продукції, зокрема зерна.

Також Денис Шмигаль поспілкувалися з переселенцями, що вимушено проживають в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

«Уряд робить усе можливе, щоб забезпечити комфортні умови проживання для ВПО. На сьогодні діють програми виплат для таких людей: по 2 тисячі гривень на дорослих та по 3 тисячі гривень на дітей та осіб з інвалідністю. По 6,5 тисяч гривень компенсуємо роботодавцям за кожну найняту внутрішньо переміщену особу» - сказав Глава Уряду.

Також Прем’єр-міністр України побував у ТОВ «Дунайський аграрій», це - органічне підприємство, що має більше 2 000 гектарів землі, на якій вирощують органічні овочі, фрукти та зернові.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь