Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ВАЖЛИВО, ЩОБ УКРАЇНА ЗАЛИШАЛАСЯ ГАРАНТОМ СВІТОВОЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ – ПРЕЗИДЕНТ НА ОДЕЩИНІ

Дата: 29.07.2022 18:32
Кількість переглядів: 137

Сьогодні з робочою поїздкою Одеську область відвідав Президент України Володимир Зеленський. Глава держави ознайомився із завантаженням українського збіжжя на судно-зерновоз для подальшого експорту, яке відбулося в Морському торговельному порту «Чорноморськ».

«Перший корабель завантажується з початку війни. Це турецьке судно. Це свідчить про те, що порт почав працювати», – сказав Глава держави.

За словами Президента, експорт збіжжя почнеться з відправлення кількох кораблів, які були завантажені, але не змогли вирушити в рейс через початок війни.

Як зазначив Володимир Зеленський, Україна чекає від партнерів – представників Організації Об’єднаних Націй і Туреччини – на відповідні сигнали щодо початку транспортування зерна. Як повідомив Глава держави, експорт може розпочатися найближчими днями.

«Наша сторона повністю готова. Всі сигнали ми передали партнерам – ООН і Туреччині, і наші військові гарантують безпекову ситуацію. Міністр інфраструктури перебуває на прямому зв’язку з турецькою стороною та ООН, чекаємо від них сигналу, що можна починати», – розповів Президент.

Володимир Зеленський переконаний, що розблокування експорту українського зерна дасть змогу уникнути дефіциту продуктів, а також голоду та політичного хаосу в країнах, які потребують харчової продукції.

«Для нас важливо, щоб Україна залишалася гарантом світової продовольчої безпеки», – наголосив він.

Разом з Главою держави з процесом завантаження зерна ознайомилися представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, зокрема Посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, Посол Італії П’єр Франческо Дзадзо, Посол Канади Лариса Ґаладза, Посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен, заступник глави представництва ЄС Ремі Дюфло, координатор системи ООН Оснат Лубрані.

Президент також провів зустріч з представниками дипломатичного корпусу, під час якої було обговорено питання експорту зерна та міжнародну підтримку України.

Крім того, Володимир Зеленський відвідав українських захисників, які проходять лікування в одному з медичних закладів. Серед пацієнтів лікарні, зокрема, – громадянин Іспанії, який боронить нашу країну у лавах Інтернаціонального легіону.

Глава держави поспілкувався з бійцями й побажав їм швидкого одужання. Володимир Зеленський наголосив на важливості реалізації програми протезування для військовослужбовців. Президент також поцікавився в персоналу нагальними потребами медичного закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь