Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Одеську область з робочим візитом відвідала Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Дата: 29.08.2022 15:17
Кількість переглядів: 115

Одеську область з робочим візитом відвідала Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

В рамках візиту Віце-прем’єр-міністр відвідала місце компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, кібуц «Добрий самарянин» в селі Маяки де нині мешкає 30 внутрішньо переміщених осіб, в основному особи з інвалідністю та сім’ї з дітьми.

Ознайомилась з роботою Обласної комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» де наразі перебуває 58 осіб, з яких 51 особа ВПО та 19 дітей.

В Одесі Ірина Верещук побувала в дитячій точці Спільно «UNICEF» та на базі Центру надання адміністративних послуг зустрілась з багатодітними родинами з числа внутрішньо переміщених осіб.

На початку селекторної наради, яку Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук провела з головами районних військових адміністрацій та громад області, Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що Одеська область однією з перших запровадила ініціативу комплексного збору та зручного пошуку інформації створивши Портал допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«За період з 24 лютого станом на сьогодні на облік як внутрішньо переміщені особи в органах соціального захисту та в громадах стали 102724 особи, з них 31374 дітей та 3848 осіб з інвалідністю. Також оформило статус ВПО через електронний портал Дія - 33970 осіб. Найбільша кількість переселенців розміщується на території Ізмаїльського та Болградського районів, а також в Одесі. Перенасиченість на півдні регіону відбувається у зв’язку з тим, що ці райони є прикордонно-транзитною зоною і багато людей розміщуються там на короткостроковий термін для подальшого перетину кордону. З метою розосередження та недопущення скупчення переміщених осіб в південних районах, в області відпрацьовано алгоритм розміщення внутрішньо переміщених осіб» - поінформував віце-прем’єра Начальник Одеської ОВА.

Максим Марченко зазначив, що в області продовжується робота по створенню додаткових місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Також на селекторі заслухали голів районних військових адміністрацій стосовно проблемних питань, та обговорили участь Одещини в міжнародних програмах для залучення коштів на ремонт інфраструктурних та житлових об’єктів, які будуть використовуватися для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

На завершення Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук побувала в координаційному гуманітарному штабі Одеської області де зустрілась з волонтерами, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь