Визирська громада

Одеська область, Одеський район

В Україні День Гідності та Свободи пройде під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!»

Дата: 21.11.2022 08:00
Кількість переглядів: 141

В Україні 21 листопада День Гідності та Свободи пройде під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні». Урочисті заходи відбудуться в межах тематики: «Революція Гідності перший переможний бій цієї війни». 

День Гідності та Свободи українці проголошували двічі – на Майдані Незалежності у 2004 та 2013-2014 роках. Громадяни відновлювали своє право на гідність та незалежність, утверджували своє прагнення бути в європейській спільноті, жити за принципами демократичного та цивілізованого світу.

У 2004 році Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. 

У 2013-2014 роках Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, виявлені упродовж трьох місяців протесту, їх прагнення справедливості та свободи були сильнішими за весь насильницький апарат тогочасної проросійської влади.

Від початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. 

У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, які чітко задекларували Майдани. 

Стійкість та самовідданість наших воїнів у нинішньому протистоянні російському агресору у великій мірі – наслідок обох українських революцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь