Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці Гагаріна селі Першотравневе Визирської сільської територіальної громади

Дата: 26.12.2022 21:41
Кількість переглядів: 568

Визирська сільська  рада інформує про початок проведення громадського обговорення пропозиції щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Героїв 28 бригади в селі Першотравневе  Визирської сільської територіальної громади  та запрошує усіх бажаючих долучитись до обговорення даного питання.

Організатор громадського обговорення:  Визирська сільська рада

Громадське обговорення проводиться Визирською сільською радою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», з урахуванням положень Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Пропозиція щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Героїв 28 бригади внесена відділом містобудування та архітектури Визирської сільської ради. 

Зауваження та пропозиції подаються протягом 60 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення на поштову адресу: вул. Олексія Ставніцера, 56, с. Визирка, Одеський район, Одеська область, 67543,  на електронну пошту сільської ради: vizirkarada@ukr.net та Першотравневого  старостинського округу pershotravneva_rada@ukr.net.  

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

 Громадське обговорення заплановано провести у формі  узагальнення отриманих протягом 60 днів зауважень та пропозицій від громадян.

Відповідальними особами за проведення громадського обговорення є:

  • секретар Визирської сільської ради Ососкало Іван Андрійович;
  • староста Першотравневого старостинськог округу Хміленко Василь Іванович.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному веб-сайті Визирської сільської ради (https://vyzyrska-gromada.gov.ua/ ) в термін протягом 10 календарних днів після закінчення обговорення.

 

Інформаційна довідка

28-ма окрема механізо́вана брига́да імені Лицарів Зимового Походу  (28 ОМБр,) — військове формування механізованих військ Сухопутних військ Збройних Сил України. За організаційно-штатною структурою входить до складу ОК «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після здобуття Україною незалежності 89-й гвардійський мотострілецький полк Радянської армії увійшов до складу Збройних сил України як «89-й гвардійський механізований полк». Полк входив до складу 28- механізованої дивізії.

В 1998 році, в результаті першого експерименту з апробування бригадно-дивізійної структури, на базі полку була створена 28-ма окрема механізована бригада. Новостворене з'єднання успадкувало регалії лише цього полку.

Під час війни на сході України підрозділи бригади утримували позиції в Секторі «Д» на півдні Донецької області.

У липні 2014 року батальйонна тактична група 28 ОМБр прикривала державний кордон із Росією на ділянці Ізварине — Кумачове.

28 серпня 2014 року батальйонна тактична група 28 ОМБр, була перекинута з сектора «Д» на посилення угрупування українських військ в секторі «Б».

23 серпня 2019 року 28-ма окрема механізована бригада отримала почесне найменування «імені Лицарів Зимового Походу» на честь учасників Першого зимового походу (1919—1920) під час Перших визвольних змагань.

25 лютого 2022 року в ході відбиття російського вторгнення в Україну, 28-ма окрема механізована бригада вступила у бій з російськими військами.

Біля селища  Коблево, російська армія спробувала висадити морський та повітряний десант, щоб далі йти на Миколаїв та Одесу. Після бою з 28-ю механізованою бригадою ворогу довелося відступити з великими втратами.

 У липні-листопаді підрозділи 28 бригади приймали активну участь у звільненні населених пунктів Миколаївської та Херсонської областей.

Свого часу на чолі 28 бригади перебували – Сергій Наєв (сьогодні – командувач сил оборони України), Ігор Олійник, Владислав Ліщинський,   Олег щвійськової адміністрації), Віталій Гуляєв (трагічно загинув під час ракетного обстрілу в липні ц.р. у Миколаєві).

З початку військових дій активну допомогу підрозділам 28-ї бригади надають як мешканці населених пунктів Визирської територіальної громади так і працівники Визирської сільської ради. Більш того, значна частина мобілізованих жителів громади проходить військову службу в даному формуванні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь