Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ЩЕПЛЕННЯ ВІД КОРОНАВІРУСНОЇ ХВОРОБИ ВСЕ ЩЕ АКТУАЛЬНЕ!

Дата: 04.01.2023 16:47
Кількість переглядів: 78

COVID-19 – це серйозне захворювання, яке може надовго зробити людину нездатною виконувати свою роботу, навіть після одужання. А зараз кожна людина своєю працею наближає нашу перемогу.

Як повідомляє голова Національної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій, вакцинація – все ще залишається безпечним та ефективним способом захиститись від тяжкого перебігу та ускладнень коронавірусної хвороби. Особливо, на його думку, важливо вакцинуватись тим, хто належить до груп ризику: людям старше 60 років, людям, які мають хронічні хвороби та медичним працівникам.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА, наразі в Одеській області епідситуація стабільна. На Одещині вакциновано майже 50% дорослого населення: одну дозу отримали 908 999 осіб, а 909 614 мешканців Одеси та області - повністю вакциновані. Першу бустерну дозу отримали 223 тисячі людей і другу бустерну - 13 265.

За даними ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» лабораторно підтверджено за минулий тиждень – 270 випадків захворюваності на Covid.

«В стаціонарі наразі проходять лікування 278 осіб. На ШВЛ, в Одеській міській інфекційній лікарні, знаходиться 1 людина. В регіоні затверджено 28 закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19: 10 закладів першої хвилі і 18 - другої. В цих лікарнях, для надання допомоги пацієнтам з короновірусною інфекцією, розгорнуто 3770 ліжок. Всього ж в області 5178 ліжок, які повністю забезпечені киснем за рахунок централізованого кисню та концентраторів: маємо 2767 точок централізованого кисню та 2411 ліжок з концентраторами. На сьогодні встановлені та введені в експлуатацію 30 кисневих станцій» - зазначила директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь