Визирська громада

Одеська область, Одеський район

День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 08:15
Кількість переглядів: 143

Сьогодні 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. 26 квітня 1986 року змінило життя цілого покоління, зробило місто Прип'ять і 30 км поліських лісів навколо радіоактивними на тисячі років та пришвидшило розпад Радянського Союзу. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

З того часу в цей день в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

Нагадаємо, що під час російського вторгнення в Україну Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Станцію звільнили 31 березня.

День пам'яті про аварію на ЧАЕС / фото REUTERS

Визирська громада свято шанує подвиг тих, хто намагався захистити людство від «мирного атома». У бібліотеках громади організовано тематичні виставки, відвідати які може кожен бажаючий.

На території Визирської громади проживає 9 осіб, які мають статус "ліквідатора наслідків аварії". Ми бажаємо їм міцного здоров’я, наснаги, злагоди у сім’ях та настання такого бажаного миру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь