Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Визирська громада пам’ятає своїх Героїв

Дата: 01.07.2023 09:00
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

Через рік після трагічної загибелі ми вшановуємо пам'ять відданого сина України, справжнього Героя - Зайцева Миколи Валерійовича. 

Микола народився 20.07.1993 р. в селі Бутівка. Закінчив 9 класів Дмитрівської школи та Одеський морський  коледж.  Працював на ТІС, після армії - на ТОВ "БОРИВАЖ".

З 2014 року Микола став добровільним учасником АТО. Під час бойової служби проявляв надзвичайну мужність, за що і був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня згідно указу Президента України від 25.12.2015 р. № 722/2015. Також отримував інші відзнаки та нагороди: нагрудний знак «Учасник антитерористичної операції» (06.12.2015)  та  «За участь в антитерористичній операції» (04.12.2015 р.).

Микола перебував у зоні АТО з 2014 по 2016 роки. Весь час знаходився на нульових позиціях, боронив кордони нашої держави. Пройшов гарячі точки зіткнення з ворогом "Дебальцеве", "Донецький аеропорт". Більшість часу знаходився в Донецькій області в 79 ДШВ командування високомобільних десантних військ ЗСУ. За час проходження АТО не раз рятував побратимів від ворожих обстрілів, ризикував життям заради їх спасіння та завжди був готовий прийти на допомогу.

З початком повномасштабного вторгнення Микола в перший же день, 24 лютого 2022 року, добровільно пішов на службу задля оборони нашої держави та об'єднався з іншими побратимами з 79 ДШВ в Миколаївській області. Завдяки їм вдалось втримати ворога та не допустити проходження в подальші населені пункти. Після звільнення Миколаєва від ворога Микола та його побратими направились до Донецької області та продовжили захищати Україну на запекліших позиціях.

Загинув Зайцев Микола Валерійович 3 липня 2022 р. при виконанні бойового завдання в с. Маяки Донецької області.

Микола із честю та гідністю виконав свій обов'язок патріота щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишався вірним свої побратимам, своїй землі та своєму народу.

Ми  пишаємося Миколою, його мужністю та силою духу. Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі, стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боючись за своє життя, рятувати інших, в найскладніших боях відтискати ворога назад та мужньо боротися за свободу своєї країни.

Вічна пам'ять та шана Герою! Слава Україні!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь