Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Як здійснюється виплата пенсії в разі виїзду за кордон

Дата: 20.07.2023 16:43
Кількість переглядів: 70

      Фото без опису   

Якщо людина протягом року не користується своєю пенсійною банківською карткою (пенсія нараховується, але гроші не витрачаються й не знімаються), то виплату пенсії переводять з банку на пошту. Якщо людина протягом шести місяців не забирає свою пенсію на пошті, тоді нарахування пенсії взагалі призупиняють до з’ясування обставин.

Нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав своєчасно, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки. Одночасно особа може отримати суму за 12 місяців, решта коштів виплачується щомісяця рівними частинами, що не перевищують місячного розміру пенсії. Тому якщо пенсіонер, виїхавши за кордон, з якоїсь причини не отримував пенсію, повернувшись додому, свої кошти може отримати. Для цього потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду.

Якщо людина все-таки вирішила виїхати на постійне місце проживання до іншої країни, потрібно знати наступні нюанси. Насамперед така людина має право отримати українську пенсію за шість місяців наперед. Для цього потрібно написати відповідну заяву в органах Пенсійного фонду.

Далі все залежить від того, до якої країни здійснюється переїзд. З більшістю країн Україна не має жодних пенсійних угод. У цьому разі людина повністю відмовляється від української пенсії й далі самостійно пристосовується до життя в новій країні, залежно від місцевого законодавства, особистих можливостей та обставин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь