Визирська громада

Одеська область, Одеський район

У Визирських школярів з'явиться власне укриття

Дата: 18.10.2023 08:30
Кількість переглядів: 598

Фото без описуПитання безпеки учасників освітнього процесу закладів освіти Визирської сільської ради перебуває на постійному контролі керівництва громади. В 2023 році зроблено багато робіт для забезпечення безпечних умов навчання та виховання дітей.

До початку 2023-2024  навчального року на територіях Калинівської, Дмитрівської та Любопільської гімназій побудовано нові найпростіші укриття та вжито заходів з їх облаштування. Навчання дітей в даних закладах освіти з 1 вересня 2023 року організовано в очній формі.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

В опорному закладі освіти «Першотравневий ліцей» добігає до завершення капітальний ремонт протирадіаційного укриття. В Кордонській гімназії ведуться роботи з капітального ремонту найпростішого укриття.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Єдиним закладом освіти в громаді, яке не має власного укриття, є Визирський ліцей. На сьогодні для укриття учасників освітнього процесу використовується найпростіше укриття, яке знаходиться на значній відстані від ліцею. Відповідно до проєкту Перспективного плану оптимізації мережі закладів освіти Визирської громади, Визирський ліцей в майбутньому має стати опорним закладом освіти в громаді, тобто кількість учнів в ньому значно зросте. Але навіть без статусу опорного закладу, приміщення Визирського ліцею не відповідають вимогам для розміщення всіх необхідних класів та кількості учнів, які навчаються в закладі в цьому навчальному році. На сьогодні актуальним постало питання будівництва власного укриття для ліцею та збільшення його приміщень для розміщення майбутніх учнів.

Зважаючи на звернення батьківської громадськості, депутатським корпусом Визирської сільської ради було виділено кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації та проходження експертизи цієї документації. Після виконання зазначених робіт, відділом освіти, молоді та спорту  було оголошено процедуру відкритих торгів на виконання робіт з нового будівництва навчального корпусу Визирського ліцею з підвалом. Проєктом передбачено будівництво 2-х поверхового навчального корпусу та споруди цивільного захисту - найпростіше укриття, в підвальному приміщенні. Строк виконання робіт з нового будівництва – 31 грудня 2025 року.

Термін будівництва споруди цивільного захисту – до кінця поточного року. Це дасть можливість організувати освітній процес Визирського ліцею в очному форматі та максимально забезпечити безпеку учнів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь