Визирська громада

Одеська область, Одеський район

ЗАРПЛАТА В «КОНВЕРТІ» - ВТРАЧЕНА ПЕНСІЯ

Дата: 19.10.2023 16:28
Кількість переглядів: 123

Фото без описуГоловне  управління  Пенсійного  фонду  України  в  Одеській  області  нагадує, що основними нормативно-правовими документами, які встановлюють право кожної людини на працю, винагороду за працю та соціальний захист є Конституція України, Закон  України «Про оплату праці», «Кодекс законів про працю України». Згідно законодавства розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

 В умовах сьогодення, вибираючи місце роботи, працівник опиняється перед вибором не тільки сфери діяльності, не тільки перед тим яка заробітна плата його влаштує, але і як він  отримуватиме винагороду за працю — білими грошима чи сумою в «конверті». Але таким вибором кожен автоматично  визначає розмір своєї майбутньої пенсії, яка буде розраховуватись на базі офіційних даних.

Якщо людина отримує зарплату в конверті, вона карає передусім себе, оскільки від суми, яку працівник отримує в конверті, не йдуть відрахування до Пенсійного фонду. Боротьба з сірими зарплатними схемами є одним із найважливіших завдань у сфері захисту прав та законних інтересів конкретної людини, у тому числі щодо її майбутньої пенсії.

Своєчасна та повна сплата страхувальниками страхових внесків до Пенсійного фонду України є необхідною умовою матеріальної гарантії та обов'язкового пенсійного забезпечення для громадян у випадках, коли вони позбавлені можливості мати заробіток або втрачають його через вік.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь