Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Головний сервісний центр МВС розпочав Тиждень безпеки дорожнього руху з обговорення безпеки на дорогах

Дата: 15.11.2023 10:18
Кількість переглядів: 96

Фото без описуМобільність та створення безпечних умов дорожнього руху – одні з сучасних та важливих викликів сьогодення. Щороку в Україні стається сотні ДТП, внаслідок яких травмуються і гинуть люди. Тому важливо привернути увагу суспільства до питань безпеки та обізнаності на дорогах.

У зв’язку з цим 13 листопада в Україні стартує 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху, який продовжує тему 7-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху. Сьогодні фахівці сфери транспорту, інфраструктури, національної поліції провели круглий стіл в інформаційному агентстві «Укрінформ». Вони обговорили ситуацію з безпекою дорожнього руху, створення зручних та безпечних умов як для водіїв, так і пішоходів.

У заході взяв участь Олексій Балдін, заступник начальника управління стандартизації Головного сервісного центру МВС. Він розповів, що безпека дорожнього руху – є одним із пріоритетних напрямків роботи Головного сервісного центру МВС. «Саме до нашої компетенції належить екзаменація кандидатів у водії різних категорій транспортних засобів. Тому важливим завданням наших сервісних центрів МВС є допуск до керування транспортними засобами  кваліфікованих та підготовлених водіїв із відмінними знаннями ПДР».

Олексій Балдін розповів, що з кожним роком кількість охочих навчитись керувати автомобілем постійно зростає. За перші 10 місяців 2022 року – 269 тисяч 689 громадян вперше стали кермувальниками та отримали посвідчення водія різних категорій. А  за   перші   10 місяців   2023 року   –    на   23   тисячі  більше,  тобто 293 тисячі 420 осіб вперше отримали посвідчення водія.

Попит на послуги сервісних центрів МВС зростає як в Україні, так і серед наших співгромадян, які були вимушені виїхати. Тому сервісні центри МВС турбуються про українців, які перебувають за кордоном. Завдяки співпраці з ДП «Документ» наші громадяни можуть обмінювати та відновлювати посвідчення водія у зв’язку з втратою чи викраденням у 6-ти європейських країнах.  Спочатку українці могли обмінювати наявне посвідчення водія в іноземних підрозділах ДП «Документ». А з 16 жовтня – відновлювати втрачені або загублені посвідчення водія. За перші 10 місяці цього року за кордоном 34 692 особи обміняли посвідчення водія.

Також Головний сервісний центр МВС працює над тим, аби якісний сервіс був доступним та безбар’єрним для кожного громадянина в Україні. Наразі ця тема актуальна, як ніколи. У цей складний час багато наших співгромадян виборюють незалежність на полі бою. На жаль, у зв’язку з цим збільшується кількість осіб з інвалідністю. Тому вже зараз необхідно будувати безбар’єрне суспільство. Сервісні центри МВС активно підтримують Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору, яка була розроблена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

В рамках флагманського проєкту МВС в липні цього року було відкрито «Автошколи для осіб з інвалідністю» на базі навчальних закладів МВС. «У цих автошколах люди з інвалідністю проходять теоретичну та практичну підготовку. Потім наші сервісні центри МВС приймають в них іспити. Майже за 4 місяці наші сервісні центри МВС видали 17 посвідчень водія особам з інвалідністю, які пройшли навчання в цих закладах та успішно склали іспити», – розповів Олексій Балдін.

Крім того, наші сервісні центри МВС оснащені пандусами, кнопками виклику персоналу, мають місця для паркування осіб з інвалідністю. Ми постійно вдосконалюємо та розвиваємо державні послуги, щоби вони були доступними для всіх громадян.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь