Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Український інститут книги запрошує долучитися до Національного тижня читання — 2023

Дата: 20.11.2023 15:14
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Щодо участі в акції «Національний тиждень читання»

Державна установа «Український інститут книги» (далі — Інститут) повідомляє, що згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023–2025 роки», затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р, та відповідно до Плану роботи Інституту на 2023 рік проводить з 04 грудня 2023 року до 10 грудня 2023 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання» (далі — Акція), мета якої — консолідувати українське суспільство навколо читання життєвої стратегії.

Цьогоріч гасло Акції — «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями. Ми переконані, ви поділяєте думку, що промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання — основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо.

Тому запрошуємо вас долучитися до реалізації Акції:

  • розмістити на своїх офіційних каналах комунікації інформацію про Акцію — її гасло, мету, терміни проведення (на сайті Інституту доступні візуальні матеріали, спеціально стилізовані до події), у період із 29.11.23 р. до 03.12.23 р., в інформаційному повідомленні просимо насамперед запросити Ваших читачів взяти участь у загальнонаціональному флешмобі, який розпочнеться з 12.23 р.;
  • підтримати загальнонаціональний флешмоб (04.12.23 р. – 10.12.23 р.): у соціальних мережах розмістити дописи / низку дописів (текстові повідомлення, фото- та відеоматеріали) — поділитися своїми читацькими вподобаннями (наприклад, опублікувати певний перелік книжок, та/або історію про найулюбленіший літературний твір, та/або міркування про важливість читання). Рекомендуємо використовувати у соціальних мережах тематичні хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми.
  • організувати культурні заходи впродовж Акції (12.23 р. – 10.12.23 р.), спрямовані на промоцію читання, наприклад, обговорення літературних творів, читання вголос, читацькі клуби, зустрічі з письменниками краю тощо. Деякі заходи, за бажанням організаторів, можуть бути присвячені 130-річчю Миколи Хвильового, чия постать є центральною у проведенні тижня читання у 2023 році; за бажанням повідомити Інститут про проведення заходів, а ми, в свою чергу, здійснимо інформаційну підтримку через офіційні канали комунікації Інституту та у ЗМІ.

Будьмо своїми! Читаймо разом!

Щиро дякуємо за підтримку і сподіваємося на плідну співпрацю!

За додатковою інформацією звертайтеся:

Ольга Шевчук-Клюжева

+380930588272

olha.shevchuk-kliuzheva@ubi.org.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь