Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Інформація платникам податків

Дата: 22.11.2021 15:55
Кількість переглядів: 343

З 1 вересня 2021 року розпочато одноразове добровільне декларування активів, з яких не були сплачені належним чином податки

Наразі на офіційному вебпорталі ДПС (банер «Одноразове добровільне декларування») розміщена актуальна інформація щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.
(https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya)

Для сплати одноразового збору до бюджетув Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника, інформації про бюджетні рахунки. 
Після отримання від платника «звітної» / «нової звітної» / «уточнюючої» декларацій у приватну частину Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум одноразового збору за відповідною територію із зазначенням згенерованого QR-коду (за кодом платежу 11011100). 
При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу. 
Нагадаємо: 
У добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. 
Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. 

 

Процедура подання декларацій стосується не всіх платників податків


Процедура декларування добровільна, та, якщо у громадян немає в ній потреби, ніхто не примушуватиме її проходити. 
Наприклад, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то зазначати таке майно у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не потрібно. 
Декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.
Декларувати можна ті активи, які перевищують передбачені законом норми, визначені у п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI. 
Інформацію про отримані доходи та сплачені з них податки громадянин має змогу перевірити, подавши запит щодо отримання таких відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків в Електронному кабінеті (http://cabinet.tax.gov.ua). Тобто, у відповідь на свій запит громадянин отримує довідку про кожен рік, у якому мав доходи, до яких належать і спадщина, і отримана заробітна плата, і самостійно задеклароване.
У разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями до контролюючого органу подавати не потрібно.

 

Алгоритм дій суб’єкта господарювання, по якому прийнято рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку

 

Алгоритм дій платника податку, якому в автоматичному режимі зупинено реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних

 

За інформацією Доброславської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області

 

 

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь