Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Щодо виплат пенсії та грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 06.04.2022 11:12
Кількість переглядів: 301

          25 березня 2022 року Урядом прийнято постанову № 363, якою визначено деякі питання виплат пенсії та грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

          Актом внесено зміни до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 р. № 1596.

          З урахуванням змін, заява про виплату пенсії може подаватися одержувачем до органу Пенсійного фонду України не лише особисто за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувача в населеному пункті в межах України або через установи уповноваженого банку, а й в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

          Крім того, уточнено норми постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам”.

          Поміж іншого визначено, що виплата (продовження виплати) пенсій та соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, зазначеним в абзаці вісімнадцятому пункту 2 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. №509, (особи, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”) здійснюється у встановленому законодавством порядку.

          Згідно статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія виплачується за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь