Визирська громада

Одеська область, Одеський район

НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОВА ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ КОНСУЛЬТАТИВНОЇ МІСІЇ ЄС

Дата: 21.06.2022 18:16
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу зустрічі з заступником голови Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Фредеріком Весслау.

«Місяць тому Консультативна місія ЄС відновила роботу у Києві і тепер ми плануємо відновити свою роботу і в Одесі» – зазначив Фредерік Весслау.

Фото без опису

В розмові з Максимом Марченком він наголосив, що навесні 2022 року країни-члени ЄС доручили Місії нові завдання – надавати підтримку правоохоронним органам у сприянні переміщенні біженців з України до сусідніх країн ЄС та доставці гуманітарної допомоги до України, а також здійснювати підтримку органів системи верховенства права щодо розслідування та переслідування міжнародних злочинів.

Фото без опису

«Загарбницька війна росії проти України грубо порушує міжнародне право і призводить до масової загибелі і травмування цивільного населення. росія цілеспрямовано застосовує зброю проти мирних людей і руйнує об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема лікарні, медичні заклади, школи та укриття. То ж ми надаватимемо органам влади України стратегічні рекомендації і забезпечимо організацію навчання фахівців з відповідних питань. Ті, хто вчиняє воєнні злочини, або сприяє їхньому вчиненню, мають бути притягнуті до відповідальності, як того вимагає міжнародне право. Місія забезпечуватиме тісну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом і Євроюстом, а також з державами-членами, які готові надавати безпосередню підтримку Україні в розслідуванні й кримінальному переслідуванні міжнародних злочинів» – додав заступник голови Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Фредерік Весслау.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь