В Україні День Гідності та Свободи пройде під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!»

Дата: 21.11.2022 08:00
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

В Україні 21 листопада День Гідності та Свободи пройде під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні». Урочисті заходи відбудуться в межах тематики: «Революція Гідності перший переможний бій цієї війни». 

День Гідності та Свободи українці проголошували двічі – на Майдані Незалежності у 2004 та 2013-2014 роках. Громадяни відновлювали своє право на гідність та незалежність, утверджували своє прагнення бути в європейській спільноті, жити за принципами демократичного та цивілізованого світу.

У 2004 році Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. 

У 2013-2014 роках Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, виявлені упродовж трьох місяців протесту, їх прагнення справедливості та свободи були сильнішими за весь насильницький апарат тогочасної проросійської влади.

Від початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. 

У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, які чітко задекларували Майдани. 

Стійкість та самовідданість наших воїнів у нинішньому протистоянні російському агресору у великій мірі – наслідок обох українських революцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь