Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Безпечні роботи на підприємстві в умовах забрудненого повітря: виробничий пил

Дата: 03.05.2023 14:56
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Виробничий пил – тонкодисперсні тверді частинки, що перебувають у повітрі у зваженому стані. Вони служать причиною розвитку різних захворювань, таких як: захворювання шкіри і слизових оболонок; неспецифічні захворювання органів дихання; алергічні захворювання; професійні отруєння; онкологічні захворювання; пневмоконісзи. До речі пневмоконіози займають перше місце серед профпатології у всьому світі.

Існують способи профілактики пилових захворювань, а саме: попередження утворення пилу, шляхом вдосконалення технологічних процесів, герметизації пилонебезпечного обладнання, встановлення потужної вентиляційної системи, безоплатне використання спеціального одягу, взуття та інших засобів індивідуального захисту, а також мийних та знешкоджувальних засобів.

Крім того працівники підлягають попередньому та періодичним медичним оглядам. Основне завдання яких – своєчасне виявлення ранніх стадій захворювання та попередження розвитку пневмоконіозу, встановлення професійної природності та проведення ефективних лікувально-профілактичних заходів.

Ви маєте право на безпечну працю! Дотримуйтесь правил гігієни праці і бережіть своє здоров’я!

Детальніше за посиланням: http://surl.li/gpefc

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь