Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Шість крапок, які колись змінили життя людей з порушеннями зору ("Безбар'єрність")

Дата: 04.01.2024 15:33
Кількість переглядів: 81

Фото без опису👉🏼 Сьогодні Всесвітній день абетки Брайля (https://bf.in.ua/calendar/next-month-date) – рельєфно-крапкового тактильного шрифту, в основі якого лежить комбінація із шести крапок. Їх різне розташування дозволяє створювати літери, цифри, розділові знаки, які люди з порушеннями зору «читають» на дотик.

Шість крапок як провідники у світ нових знань для українських школярів 📚 👇🏼

Для учнів, які мають порушення зору, в Україні на регулярній основі виготовлятимуться підручники шрифтом Брайля. Це відбувається у межах флагманського проєкту «Освіта для всіх», який Міністерство освіти і науки України реалізує на виконання ініційованої першою леді Олена Зеленська Національної стратегії безбарʼєрності.

📕 У 2023 році було надруковано 30 тисяч таких підручників, які уже доставлені до обласних книжкових баз. У 2024 році планується друк понад 37 тисяч примірників.

Як зазначила у своєму дописі (https://t.me/FirstLadyOfUkraine/4987) перша леді, до адаптації підручників залучили експертів зі спеціальної педагогіки, які мають професійні компетентності та практичний досвід.

❗️ Адже підручник рельєфно-крапковим шрифтом має передавати графіки, рисунки, формули, карти без зміни змісту й складності навчального завдання та обов’язково містити повний матеріал, без скорочення.

🚶🏼‍♀️ Крок за кроком рухаємося до усунення будь-яких бар’єрів в освіті, аби кожен школяр і школярка мали рівні можливості без меж.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь