Визирська громада

Одеська область, Одеський район

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2024 10:00
Кількість переглядів: 136

Фото без описуЗ 18 травня 1944 року за наказом Сталіна було розпочато депортацію кримських татар з Криму до Середньої Азії. Близько 200 тисяч людей депортували в залізничних товарних вагонах. Злочин депортації призвів до численних жертв. Протягом кількох днів цілий народ було позбавлено Батьківщини. В ешелонах смерті, у місцях спецпоселень загинули тисячі безневинних людей. Було знищено цілі родини.

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу відзначається щорічно 18 травня у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року. Започаткований 12 листопада 2015 року постановою Верховної Ради України. Тією ж постановою Верховна Рада України визнала депортацію кримськотатарського народу з Криму актом геноциду. 

До дня пам'яті у бібліотеках Визирської громади було організовано та проведено тематичні бібліотечні виставки для відвідувачів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь