Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу

Дата: 20.05.2024 12:50
Кількість переглядів: 154

Фото без описуЩорічно у весняно-літній період на території України проводиться посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, які занесені до Червоної книги України.
Організація збереження видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, поліпшення середовища їх перебування чи зростання, створення належних умов для розмноження у природних умовах, розведення та розселення покладається в межах їх компетенції на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.
Державна екологічна інспекція Південно-західного округу (Миколаївська та Одеська області) нагадує, що згідно законодавства, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують закони України: „Про рослинний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про Червону Книгу України”, та згідно ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами.
Незаконне вивезення з України або ввезення на її територію рослинного світу, в тому числі ботанічних колекцій, тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих об'єктів або без такої і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих об'єктів або без такої.
Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.
Погіршення, знищення середовища перебування (зростання) рослин, види яких не занесені до Червоної книги України, але внесені до переліків рідкісних видів рослин, або які мають особливу наукову, природоохоронну та іншу цінність, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого з конфіскацією незаконно добутого.
Погіршення, знищення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх із природного середовища - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь