Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Годі сплачувати чужі штрафи! Призначте належного користувача!

Дата: 22.05.2024 13:48
Кількість переглядів: 131

Фото без описуДали товаришу машину на вихідні, а тепер сплачуєте за нього штрафи за перевищення швидкості. Знайома історія? Кожен автовласник має право надати свій автотранспорт у користування іншій людині. Але при  автоматичній фіксації порушень правил дорожнього руху штрафи нараховуються власнику автівки. Аби цього уникнути, варто призначити належного користувача.     

Належний користувач — це фізична особа, яка фактично користується транспортним засобом, що їй не належить. По суті власник передає право керувати своїм транспортом, але без можливості ним розпоряджатися. Це своєрідний «шерінг» авто. 

Призначити належного користувача можна у сервісних центрах МВС або онлайн — через Кабінет водія чи застосунок Дію. Послуга безоплатна. 

Раніше призначити належного користувача онлайн мали право виключно фізичні особи, а зараз ця послуга доступна й для юридичних осіб без відвідування сервісних центрів МВС в Кабінеті водія для бізнесу

Для отримання послуги юридичній особі спочатку треба зареєструватися в  Кабінеті водія для бізнесу. Для цього треба пройти авторизацію за допомогою електронної печатки підприємства. Після входу в систему, власники мають можливість призначити адміністратора, який буде керувати Кабінетом від імені компанії.

Як призначити належного користувача  в  Кабінеті водія для бізнесу

Фото без опису

  • Відповідальна особа обирає у Кабінеті водія для бізнесу транспортний засіб, заповнює необхідні дані та підписує заявку. 
  • Фізична особа, яку призначають належним користувачем, погоджує дані у своєму Кабінеті водія. 
  • Заявка опрацьовується сервісним центром МВС, після чого у Кабінеті водія для бізнесу оновиться статус.  

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь