Визирська громада

Одеська область, Одеський район

У Визирці відбувся круглий стіл з розвитку та підтримки Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?"

Дата: 22.05.2024 15:59
Кількість переглядів: 335

Фото без описуСьогодні у приміщенні Визирської бібліотеки відбувся круглий стіл за участі представників Одеської районної (військової) адміністрації – заступниці начальника Одеської Р(В)А Алли Вишнякової та головного спеціаліста відділу охорони здоров'я Одеської Р(В)А Антона Торонія, апарату Визирської сільської ради, освітян, медиків, соціальних працівників та працівників культурної галузі. Мета зустрічі – розвиток та промоція Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", яка ініційована першою леді Оленою Зеленською.

Фото без описуФото без описуВ рамках зустрічі учасники обговорили впровадження Всеукраїнської програми на місцях, зокрема – на прикладі кейсу Визирської громади. Заступниця начальника Одеської районної (військової) адміністрації Алла Вишнякова розповіла, наскільки важливо сьогодні дбати про ментальне здоров’я та мати навички самодопомоги.

Фото без опису

Завдяки Всеукраїнській програмі підтримки ментального здоров’я "Ти як?" ми маємо змогу опановувати нові для нас навички – допомагати своєму психологічному стану самостійно. Звичайно, життя в умовах постійних тривог, стресів не проходить безслідно. І, як свідчить статистика, майже кожен третій має певні порушення у ментальному здоров’ї. Тому наша задача – максимально промоціонувати програму, аби в реаліях нашого життя вдавалося знаходити час на себе та допомагати своїм близьким, - каже Алла Вишнякова.

Фото без описуФото без описуВ рамках зустрічі було продемонстровано інструменти mhGAP для Визирської громади (програма дій для громади із подолання прогалин у сфері психічного здоров’я ВООЗ). Окрім того, учасники круглого столу обговорили можливості створення ХАБів ментального здоров’я на базі бібліотек громади.

Фото без опису

Сьогодні, завдяки синергії "Агенції сталого розвитку Визирської громади" та апарату Визирської сільської ради ми подали заявку на грантову програму, яка спрямована на створення осередку для осіб, які постраждали від війни, ВПО, військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх родин, а також членів родин безвісти зниклих військовослужбовців та військовослужбовців, які загинули на фронті. Фундаментом цього простору стане приміщення Визирської громади. Ми маємо сподівання, що цей проєкт буде сталим та принесе користь мешканцям нашої громади, - поділилася Наталя Бянова, заступниця Визирського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Зазначимо, що під час заходу представники медичної галузі Визирської громади провели рефлексію та надали рекомендації з самоконтролю та самодопомоги при тривожних станах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь