Визирська громада

Одеська область, Одеський район

Пам'яті Миколи Зайцева

Дата: 03.07.2024 13:07
Кількість переглядів: 544

Фото без опису

3 липня-другі роковини з дня загибелі Героя з Бутівки Миколи Зайцева. Він народився 20 липня 1993 року у Бутівці. Ріс разом зі старшою сестрою Наталею. У 2000 році пішов до першого класу. В школі навчався добре. Був дружелюбним та відкритим. 

Після закінчення Дмитрівської школи у 2008 році Микола вирішує вступити до морехідного училища та освоїти професію моряка. Але, закінчивши навчальний заклад свою думку змінює. Каже — море це не його. Проходить строкову службу у ЗСУ. 

У 2013 році восени Микола повернувся з армії. Дома побув недовго, і вже влітку 2014 року був мобілізований у зону АТО. Служив у 79-ій бригаді у танковому підрозділі. Рік боронив державу на Східному напрямку.

Повернувшись із зони бойових дій, Микола вирішує займатися підприємництвом. Виграє грант і відкриває власну справу з кролівництва. Потім змінює профіль роботи та працює в столярництві. 

24 лютого 2022 року Микола зранку вже розумів: війна почалася. Не вагаючись, він зібрався та рушив до центру комплектування. Як виявиться пізніше — це був його останній день вдома. Того ж дня Микола вже був у Миколаєві у рідній 79-ій бригаді. З перших днів стояв на обороні міста. Далі — Донецький напрямок. З 2 липня 2022 року він перестав виходити на зв’язок. 3 липня об 11 годині дня Миколи не стало.

Фото без описуФото без опису

Сьогодні, у день роковин, керівництво Визирської громади та небайдужі мешканці поклали квіти до його могили. Його життя навіки забрала проклята війна. Після загибелі на його честь було названо вулицю у Бутівці, де він жив. Герой Микола Зайцев тепер боронитиме нас всіх у лавах небесного війська.Герої не вмирають! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь